woensdag 9 november 2016

Fangirl

Het klinkt misschien wel mainstream, maar ook ik ben een fangirl. 

Maar niet sinds een jaar of drie of zo. Nee, ik ga ook niet zeggen dat ik mijn hele leven een fangirl ben. Maar ik ben het wel al heel lang. 

Alleen heb ik wel vele verschillende fandoms gehad en ben ik voor verschillende series en films nog steeds een echte fangirl. 

Nou ja, fangirl... Ik denk dat ik rustig een Nerd fangirl kan zeggen. 

Al sinds mijn tiende ben ik fan van Suske en Wiske. Maar nog niet tot het extreme. Ik verzamel alle albums en ik ben heel erg dol op alles wat er omheen gebeurd, maar het is niet zo dat ik albums meerdere keren heb omdat het toevallig een ander kleurtje kaft heeft of een vakantieboek is. 

Mijn vader heeft me ge├»ntroduceerd  aan een andere fandom, zonder dat hij het wist. Toen ik wat jonger was, zeg een jaar of 10 a 12, keken we samen naar Dr Who. Hoewel ik enge dingen echt niet leuk vind, heb ik er wel vaak naar gekeken. Totdat doctor 11 kwam, toen vond ik het ineens niet meer leuk. (Dus ik ben niet fan van Dr Who geworden omdat Matt Smith het ging spelen)
Nadat ik een relatie kreeg, ben ik het weer gaan oppakken en viel Matt Smith eigenlijk best wel mee. Nu Doctor 12 er is, ben ik weer een stuiterende fangirl die niet kan wachten tot de volgende aflevering. We kijken altijd trouw wanneer de BBC het weer op zaterdag uitzend :) Ik durf me ook echt een echte Whovian te noemen. Ik wil ook nog steeds de eerste reeks met doctor 1 t/m 8 zien. 

Volgende fandom is ook mijn vader's schuld, hij was degene met het idee om Syfy-channel te nemen. En het was op die zender (geloof ik) dat ik voor het eerst te maken kreeg met Sherlock. (Yes, I'm Sherlocked)  Ik vond het een bijzonder idee om Sherlock in het heden te laten afspelen en daarom ben ik ook blijven kijken. Steven Moffat heeft het prachtig uitgewerkt. Ik moet toegeven dat Benedict een knappe man is, maar als het een slechte serie was, zou ik er zeker niet naar kijken voor alleen Benedict (en Martin Freeman)

Hoe ik ooit bij League of Extraordinary Gentlemen ben gekomen, geen idee. Maar hetzelfde geldt voor V for Vendetta. Ik ben het ooit gaan kijken en ik was meteen verliefd op de films. De League spreekt me zeker aan omdat het ook wel iets weg heeft van Steampunk. (het helpt ook wel dat het zich afspeelt in de Victoriaanse tijd) Vooral de Nautilus is zo mooi. En die Automobile!!! Met mijn trouwen wil ik eigenlijk die als trouwauto hebben, maar ik vrees dat het hem niet gaat worden. 
V for Vendetta had een fantastische boodschap. Het was ook een hele mooie film

En dankzij mijn vriend ben ik verslaafd aan Marvel films. Ik moet toegeven, ik heb ze nog niet allemaal gezien, maar wel het grootste gedeelte. X-men was ook mijn vader's schuld, de rest kan ik zeggen dat het door mijn vriend kwam. Maar het is ook zo leuk om Stan Lee te spotten en te wachten totdat er nog een scene helemaal aan het eind van de aftiteling komt. 

En ik kan waarlijk zeggen dat ik een Nerd fangirl ben, want ik heb de Star Wars films en de LotR films gezien, ook de Hobbit. (al moet ik zeggen dat LotR onder dwang was van mijn vriend en de Star Wars min of meer ook) (Yay, AT-AT's!! Ik kijk Star Wars echt alleen voor die gave AT-AT's)

Het enige waarin ik een beetje slack als Nerd fangirl is dat ik geen shootergames speel. Ik ben daar zo slecht in. Ik heb wel de Plants vs Zombies Garden Warfare, maar ik ben er super slecht in. En ik heb geen geduld voor RPG's en spellen in die genre. Geef mij maar Rollercoaster Tycoon of de gewone Plants vs Zombies. Dat vind ik leuk zat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten