zondag 12 november 2017

Behind the scenes - 333

Suske en Wiske Fanfiction
Behind the scenes
333: Het Bibberende BoschMet een zucht ging Sidonia zitten op haar bank. Het was weer eens een rustige avond. Even alle rust, geen avonturen en even geen problemen.

Suske en Wiske waren die avond weg. Wiske was naar de film met vriendinnen en Suske was met enkele vrienden aan het gamen. Sidonia had het huis heerlijk voor zichzelf.

Nou ja, niet helemaal. Lambik wist de laatste tijd haar huis wel heel makkelijk te vinden rond het etenstijd. En hoewel ze eigenlijk niets meer wilde laten merken dat ze Lambik nog steeds leuk vond en het zichzelf ook niet meer toe liet om Lambik leuk te vinden, had ze nog steeds een oogje op hem.

Sidonia vond het ook niet erg dat Lambik dan aanschoof bij het diner. Zeker als Suske en Wiske weg waren, was het fijn om iemand te hebben die tegen je praat.

Het duurde niet lang voordat Lambik de woonkamer binnen kwam met twee koppen koffie.

"Bedankt, Lambikske."

Met een grote glimlach nam Sidonia haar kop koffie aan. Het hielp ook dat Lambik dan altijd wel de koffie wilde zetten en heel soms ook nog de afwas wilde doen met haar.

Lambik ging naast haar zitten en deed de televisie aan. Dit was eigenlijk vaak het geval als Lambik bij haar langskwam. Zeker na het diner ging dan vaak de televisie aan.

Ergens hoopte Sidonia vaak dat de elektriciteit zou uit vallen, zodat ze gewoon even samen konden zijn. Aan de andere kant, dit kon soms ook fijn zijn.

Al snel werd de zender gevonden waarnaar gezocht werd en zorgde Sidonia er wel voor dat ze comfortabel tegen Lambik aan zat.

Wanneer de televisie 's avonds aan ging, dan werd vaak het programma van Jeroen Meurs opgezet. Sidonia kon soms zo idee├źn op doen voor iets wat ze de volgende dag kon eten.

Hoewel het een fijn programma was, kwam er vaak ook een probleem mee. De laatste tijd had Lambik vaak genoeg commentaar over het programma. Over hoe het gerecht anders gemaakt moest worden, over wat er in moest en al dat soort dingen.

Na enkele minuten was Sidonia het zat geworden. "Lambik, kan je alsjeblieft een keer het programma kijken zonder dat je iets moet zeggen over hoe Jeroen Meurs het maakt?"

Lambik wilde iets terug zeggen, maar Sidonia's blik zorgde er wel voor dat hij zijn mond wel hield.

"Goed, als jij toch alles beter weet, waarom ben jij dan geen chef?" vroeg Sidonia na een tijdje.

Lambik zuchtte. "Daar heb ik de tijd toch niet voor, Sidonie? Wat zouden jullie zonder mij op avontuur moeten doen?"

Sidonia wist zo wel een paar dingen op te noemen, maar besloot het maar niet te doen. Ze had op dat moment besloot haar aandacht te richten op Jeroen Meurs.

"Wiske is toch binnenkort jarig?" vroeg Lambik ineens.

Sidonia keek hem verbaasd aan. "Ja, maar... Waarom wil je dat eigenlijk weten?"

"Waarom laat je mij dan niet het feestmaal maken voor die dag? Dan hoef jij het een keer niet te doen en kan ik je laten zien wat ik in huis heb."

Sidonia keek argwanend naar Lambik. Op zich was het geen slecht voorstel. En hij meende het ook. Lambik wilde haar graag laten zien wat hij kon doen.

"Vooruit." zei Sidonia uiteindelijk. In het ergste geval moest ze Chinees halen. "Maar dan wel bij jou thuis. Ik heb geen zin om daarna ook nog de enorme afwas te gaan doen."

Het zou wel helemaal mooi worden als Lambik al haar spullen vies had gemaakt en zij uiteindelijk degene zou zijn die alles weer schoon moest zien te krijgen.

Lambik knikte. "Dat is prima."

De stilte viel weer terug en het programma liep op zijn eind. Sidonia moest het allemaal nog bezien. Ze mocht dan nog wel een oogje op hem hebben, maar ze kende Lambik ook goed genoeg om te weten dat de kans groot was dat het op een catastrofe kon uitlopen.

Ze had nog even de tijd om zich hiervoor voor te bereiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten