zondag 17 december 2017

Behind the scenes - 338

Voor even de laatste. Het is me net even te druk met werk op dit moment - en de feestdagen helpen natuurlijk ook niet mee - Hopelijk kan ik snel verder met het schrijven van de behind the scenes. In het eerste weekend van januari plaats ik nog een andere fanfic over De Heldenmaker. Al een tijdje geleden geschreven, maar nu komt het ook hier te staan.

Veel plezier met het laatste verhaal van 2017.
xxx'jes
EszieSuske en Wiske Fanfiction
Behind the scenes
338: De Heldenmaker


Sidonia stond in de hal van haar kantoor en bekeek zichzelf in de spiegel die in de hal hing. Na zo'n raar avontuur had ze eigenlijk niet verwacht dat ze een nieuw lichaam zou krijgen. Nou ja, het was niet een geheel nieuw lichaam, ze vond dat ze nog steeds hetzelfde eruit zag. Maar ze voelde zich ook fijner in haar nieuwe lichaam.

Hoewel haar vrienden goed reageerde op haar nieuwe lichaam, was ze voornamelijk benieuwd wat haar collega's er van zou vinden. Sidonia had net enkele dagen gehad om te wennen aan het nieuwe lichaam en ze wilde haar nieuwe 'ik' graag aan haar collega's laten zien.

Ze liep naar haar plekje en besloot om maar te wachten tot de eerste persoon langs zou komen. En het duurde niet lang voordat er iemand bij haar bureau langskwam.

"Goedemorgen, Sidonia, ik moet het even kwijt voordat iemand anders er mee..."

Terwijl Rosanne stopte met praten, ging Sidonia verder met de mail waar ze mee bezig was. "Wat moet je kwijt, Rosanne?"

"Dat onze website plat ligt, de ICT er mee bezig is en ik nu even niets te doen heb... En sinds wanneer zie je er zo uit?"

"Sinds een paar dagen." zei Sidonia met een kleine glimlach terwijl ze haar mail af maakte.

"Je ziet er goed uit. Nog even en de mannen zullen in de rij voor je staan en heeft Lambik flink wat competitie."

"Daar heeft Roos zeker gelijk in. Je ziet er goed uit, Sidonia." klonk er ineens en Sidonia keek op. Christina en Samantha waren haar kant op gelopen en stonden stil bij haar bureau.

"Dank je, maar is er verder nog iets wat ik voor jullie kan doen?"

"Als je iets nodig hebt, roep me maar." zei Roos terwijl ze met haar handen door haar rode haar ging. "Ik ga die leuke knul van de ICT even van zijn werk af houden."

"Niet te lang, Roos!" riep Sidonia haar na. "Er moet hier ook nog gewerkt worden."

Rosanne stak haar duim omhoog en liep terug naar haar plek, terwijl Samantha en Christina bij Sidonia's bureau bleven hangen.

"Wij gaan nog even het artikel afmaken en de foto's uitzoeken. Als de website plat ligt, dan kunnen wij alleen nog maar kijken naar de artikelen die in de krant komen. We zullen alle artikelen stand-by zetten voor de site." zei Christina met een glimlach. "En vanavond bij de borrel willen we heel graag meer horen over dit nieuwe lichaam van jou."

Sidonia schudde glimlachend haar hoofd en zei gedag tegen Christina en Samantha.

De rest van de ochtend was vrij rustig. Henry en Martin hadden Sidonia's transformatie niet opgemerkt en Sidonia vond het prima. Dat bekende dat Martin haar inderdaad niet voor haar lichaam had aangenomen en Henry mocht dan wel een gepensioneerde agent zijn, Sidonia's nieuwe lichaam had hij niet opgemerkt. Violet was enthousiast over Sidonia's nieuwe lichaam en had meteen ook gewenst dat zij zo'n mogelijkheid had gekregen.

Het was net lunchtijd geweest en Sidonia bekeek haar berichten voordat ze weer verder ging met haar werk. Margarita had haar gestuurd dat zij en Eric na de lunch weer op het kantoor zouden zijn en Lambik had haar ook nog een bericht gestuurd over haar auto, met de belofte dat als hij thuis kwam dat hij even naar haar geliefde gele Kever zou kijken. Hij had wat kuren op de heenweg en Sidonia wilde zeker weten dat het niets ernstig kon zijn.

"Goed, ik had de roddels hier al gehoord, maar had het nog niet gezien." klonk er ineens en Sidonia keek op van haar telefoon. Voor haar neus stond Ricardo met een grote glimlach. "Vertel, welke dokter ben je geweest?"

Sidonia zuchtte even. "Jij denkt dat dit het werk is geweest van een dokter? Sorry, Ricardo, maar aan dit lichaam heeft nooit een plastische chirurg aan gezeten. Ik moet trouwens weer aan het werk."

"En Lambik?"

Sidonia schudde haar hoofd. Ze wist precies wat Ricardo van haar wilde weten. Christina en Ricardo dachten nog steeds dat Lambik een relatie met haar wel zag zitten, maar wat Sidonia ook probeerde, ze kreeg haar collega's maar niet op andere gedachten.

Ze ging weer achter haar laptop zitten en net op het moment dat ze aan de telefoon zat met een zakenrelatie van Martin, kwamen Eric en Margarita binnen. Sidonia meende het even verkeerd te hebben gezien, maar ze zou bijna beweren dat Eric en Margarita hand in hand liepen.

Eric zei haar gedag, terwijl Margarita bij haar bureau bleef staan.

Sidonia rondde haar gesprek af en keek Margarita aan. "Dus jij en Eric hadden lunch samen?" zei ze met een grote glimlach.

"We liepen elkaar tegen het lijf in de garage en hadden maar meteen besloten om te gaan lunchen. Jij hebt dus een compleet nieuw lichaam gekregen?"

Sidonia grinnikte. "Niet compleet, maar het voelt wel goed." zei ze.

"En hoe reageerde Lambik?" vroeg Maragrita met een glimlach.

"Vrij koeltjes eigenlijk. Je kent Lambik, hij is niet zo goed met complimenten. Ik had ze ook niet van hem verwacht."

Margarita schudde haar hoofd. "Misschien komt het nu sneller dan je zou verwachten, Sidonia."

"Ik bewonder je positiviteit, Mar. Maar ik moet nu toch echt aan het werk. Ik moet een vergadering zien te organiseren met enkele directeuren en andere belangrijke personen."

Margarita zei Sidonia gedag en Sidonia ging weer aan de slag. Ze kon niet anders dan toegeven dat ze een fantastische werkplek had en met veel plezier naar haar werk zou blijven gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten