woensdag 13 juni 2018

Author's Note Operatie Siggy - Eszie's way

Author's Note
Er zijn een paar dingen die ik kwijt wil over mijn kijk op Operatie Siggy. Er zijn redenen waarom ik het verhaal zo heb geschreven. Maar ik wil ook nog iets anders kwijt.

De reden waarom mijn verhaal zo liep en zeker het einde, was omdat ik Sidonia ook eigenlijk een geliefde gun die daadwerkelijk van haar houdt/heeft gehouden. Geen foute mannen meer zoals Frank Pond of al die mannen uit de Briesende Bruid. Een man die van haar houdt zoals ze is.


1. Waarom heeft Sidonia een zangcarrière?
Op de schets is te zien dat het om een platenhoes gaat. Wiske spreekt over een hoes en qua formaat klopt het ook met haar bewering. In eerste instantie bedacht ik dat Sidonia zelf de fan was en Siggy een afkorting was van Sigmund/Sigfried of iets in die trant. Maar dan zou de rest van de samenvatting ook niet kloppen.

2. Waarom Antonio DePalma?
Ken verder geen Antonio's, daar ligt het niet aan. Vond het wel een lekkere naam.

3. Waarom is Sidonia gekidnapt?
De samenvatting spreekt over 'de foto lokt nog een andere onverwacht gewelddadige reactie uit'. Meerdere mogelijkheden hier. Kan zijn dat ex terug is en de relatie niet zo goed was om mee te beginnen. Hoewel ik zelf niet denk dat Sidonia een vrouw is die niet van zich af zou bijten als het in die categorie zou vallen (zegt niets, weet ik, ook ik ken de verhalen) De samenvatting spreekt ook over 'Sidonia in echt gevaar'. Om het nog even PG of K+ te houden (ben de Engelse termen gewend als het gaat om leeftijdscategorie) ga ik voor kidnapping.

4. Waarom 1979?
Ik had het idee dat Sidonia's verloving zich rond de jaren '70 of '80 afspeelde. Later dan dat en ze zou mijn leeftijd krijgen... Nou ja, bij wijze van spreken dan.

5. Waarom de maffia?
Naast het feit dat ik de maffia altijd wel een goede groep vind om iets aan te rekenen, vond ik dit wel passen. Op dat moment kon ik eigenlijk een andere reden  niet zo snel verzinnen. Wel had ik verschillende ideeën hoe die ring dan bij Sidonia kwam, maar ik vond Antonio die weg was gelopen bij de maffia wel de beste.
Momenteel ben ik ook van mening dat het mogelijk is dat haar ex (in het album dus Roger Less geheten) een spion kon zijn en de ring van zijn aardsrivaal is geweest.

6. De fangirl ending komt me bekend voor.
Kan kloppen. Op het moment dat ik het schreef had ik ook al zo'n gevoel. Nadat ik het daadwerkelijk online had gezet, schoot het me ineens te binnen. Dat 'einde' klinkt heel erg als het einde van 'De Boze Boomzalver', waar Sidonia nog één keer bij de zieke Robur langs gaat wanneer ze weer terugkomen uit het verleden. Nooit mijn intensie geweest, maar dit was eigenlijk voor mijn gevoel het meest logische als ik niet wilde dat Antonio in het heden op zoek ging naar Sidonia.

Nog even andere praktische informatie:

* Geloof me als ik zeg dat een grote diamant er misschien wel leuk en imposant uitziet, maar zo vreselijk onpraktisch. Heb een goede eigen ervaring met grote stenen op ringen. Op mijn verlovingsring zit een grote zerkonia. (hoef ook geen diamant, dan zou ik het al helemaal niet durven om het te dragen)
* Ik had heel veel moeite om het gewelddadige in het verhaal te plaatsen. Niet meer van te voren zeggen graag.
* In eerste instantie had ik moeite met het verleden. Wat moeten Suske en Wiske dan in het verleden doen? En waarom moeten ze naar het verleden? Kunnen ze Barabas niet gewoon inschakelen om de herkomst van die ring uit te zoeken en uiteindelijk de laatst bekende eigenaar? Dit was een lastige stuk voor mij om een reis naar het verleden te beargumenteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten