zaterdag 11 maart 2017

Behind the scenes - 316

Dit weekend niet één, maar twee verhalen. Waarom? Ik had er de inspiratie voor. In eerste instantie was het één verhaal, maar ik heb het eigenlijk in tweeën weten te delen en ik vind het zo eigenlijk nog mooier ook.
Morgen dus de andere versie.


Suske en Wiske Fanfiction
Behind the scenes
316: Krimsonia


Sidonia liep een restaurant binnen. Ze had die avond met Margarita afgesproken. Na dit vreemde avontuur was Sidonia toe aan een vriendin waaraan ze haar verhaal kwijt kon.

Over de tijd heen was Margarita een goede vriendin geworden en wisten de vrouwen veel van elkaar. Zo had Sidonia haar een keer verteld dat ze Lambik wel zag zitten en Margarita had haar verteld dat ze Eric wel leuk vond.

Al snel zag Sidonia Margarita zitten en ging tegenover haar aan tafel zitten.

Margarita gaf haar een grote glimlach. "Nou, vertel. Wat is er de laatste tijd allemaal gebeurd? We hebben je flink gemist op kantoor."

Het was Henry dit als eerste met het verhaal kwam dat Sidonia gezocht werd door de politie in verband met wat kleine misdrijven. Al snel kwam Henry met het volgende verhaal dat Sidonia aan het hoofd stond van Krimson's organisatie.

Margrita had het eerst afgeschreven als een slechte 1-april grap. Sidonia, een slechterik? Dat kon gewoon niet.

Maar Sidonia zat nu tegenover haar en vertelde wat er allemaal gebeurd was. Margarita kon het eigenlijk nog steeds niet geloven.

Sidonia was net klaar met haar verhaal wanneer de serveerster hun eten kwam brengen.

"Dus, hoe voelde het om een keer de slechterik te zijn?" vroeg Margarita met een grote glimlach. Hoewel Sidonia het verhaal had verteld, had ze nooit gezegd hoe het was om slecht te zijn.

Sidonia glimlachte even. "Soms kan ik het nauwelijks geloven dat ik een slechterik ben geweest. Het voelt zo raar om eens aan de andere kant van het verhaal te staan."

Margarita prikte in haar salade en grinnikte even. "Kom op, Sidonia. Geef toe. Het moet wel een kick hebben gegeven om de leider te zijn van Krimson's organisatie. Je was Krimsonia!"

Sidonia schudde lachend haar hoofd. "Ik was inderdaad Krimsonia en ik was inderdaad even het hoofd van Krimson's organisatie. Hoewel ik moet toegeven dat het spannend was om Krimsonia te zijn, heb ik er niet helemaal van kunnen genieten."

Margarita nam een hap van haar salade. Sidonia was nu al jaren de held van het verhaal, natuurlijk was het dan raar om de slechterik te zijn. Ze wist wel dat Sidonia niet de persoon zou zijn die hiervan zou genieten, maar stiekem hoopte Margarita dat Sidonia het wel gaf had gevonden.

"Er is iets wat ik je nog niet heb verteld." zei Sidonia ineens en Margarita keek verbaasd op van haar salade.

"Wat heb je dan nog niet verteld?" vroeg ze wanneer de stilte voor haar gevoel te lang duurde. Dit was een prima manier om Margarita nieuwsgierig te krijgen.

Sidonia dacht even na hoe ze het moest vertellen aan Margarita. Dit was namelijk iets wat ze echt aan iemand anders kwijt moest. "Het is iets wat Lambik vanmiddag heeft gezegd."

Dit wekte de interesse van Margarita helemaal. Want naast het feit dat ze wist wat Sidonia voor Lambik voelde, wist ze ook dat Lambik niet hetzelfde voelde voor Sidonia. "Wat heeft hij gezegd?"

Sidonia zuchtte diep. "Hij zei dat ik zijn hart had gestolen."

Margarita glimlachte. Dit was de bevestiging waar Sidonia op wachtte. Voor Margarita was het duidelijk dat Lambik van Sidonia hield. "Dat meen je niet. En...?"

Sidonia keek haar verbaasd aan. "Verder niets. Dat was het."

Margarita schudde haar hoofd. "Dat bedoelde ik ook niet. Hoe voelde het voor jou?"

"Ik weet het even niet meer. Ik heb het gevoel dat hij het meende, maar hij zal niet een relatie met mij willen. Wat moet ik hier nu mee, Mar?"

Margarita glimlachte. "Ik zou het moment koesteren. Wees blij dat hij het gezegd heeft en wie weet... Misschien zal hij meer toegeven dan wat hij nu al doet."

Sidonia glimlachte even. "Wie weet." zuchtte ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten