woensdag 17 mei 2017

Review Planeetvreter

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Het nieuwe album kwam uit met de nieuwe looks van de vrienden.
Afgelopen maandag werd er al een kennismakingspagina gemaakt voor de nieuwe generatie en de mensen die Suske en Wiske niet kenden en dat zag er al grappig uit.

In deze post ga ik het voornamelijk hebben over de transformatie. Over het album zal ik het misschien later nog een keer over hebben.

Het valt me zeker mee. Het is geen drastische verandering zoals gebeurde met Amoras. (Amoras was zeker geen negatieve verandering, maar het was wel een flinke verandering) En zeker de verhalen lezen nog net zo lekker weg.

De veranderingen zijn voor mijn gevoel minimaal. Heel veel mensen zijn er over gestruikeld dat zowel Sidonia als Wiske een boezem hebben gekregen. Ik vind het allemaal mee vallen. De andere personages vallen ook heel erg mee. Lambik ziet er nog redelijk hetzelfde uit, Jerom is iets vierkanter en Suske is iets slungeliger.

De layout van de pagina's vind ik zeer geslaagd. Het min of meer laten verdwijnen van kaders om meer details te kunnen laten zien vind ik mooi gelukt. (geen idee of het daarom was, maar het zou een goede reden kunnen zijn.)

Ik ben heel positief over de veranderingen.

En ik ben ook heel benieuwd naar de volgende verhalen.

Liefs,
Eszie
Geen opmerkingen:

Een reactie posten