woensdag 25 mei 2022

Behind the scenes - 356

  Suske en Wiske Fanfiction
Behind the scenes
356: De fluitende Olifant

Ze baalde een klein beetje. Met de verjaardag van de kinderen probeerde ze zoveel mogelijk thuis te zijn. Natuurlijk hadden ze nu de leeftijd dat ze zelf voornamelijk op pad gingen en dat hun tante nou niet perse mee hoefde met wat ze op hun verjaardag wilden beleven... Maar toch, Sidonia was liever thuis om een nieuwe levensjaar te vieren. En om het nog even erger te maken, waren de kinderen nu ook een aantal dagen vrij van school. 

Helaas had Sidonia geen vrij kunnen krijgen omdat er een aantal belangrijke vergaderingen die dag gepland stonden en Martin haar ook hard nodig had. Daarom zat ze nu nog op kantoor, zorgen dat alle vergaderingen in de goede banen zouden komen. 

Haar cadeau moest nog even wachten. Barabas en Lambik hadden samen met Wiske bedacht dat ze terug zouden gaan in de tijd om de eerste treinrit in België te beleven. Suske was op het moment helemaal fan van alles wat maar op een stevig spoor rijdt en volgens iedereen was dit het ideale cadeau wat ze hem konden geven. 

Sidonia had daarop besloten dat op het moment dat ze weer terug zouden komen, ze klaar zou staan met taart, slingers en nog enkele cadeaus die daarna nog gegeven zouden worden. Tot die tijd was ze dan voornamelijk aan het werk en had ze nog even enkele momenten voor zichzelf. 

Lunch stond op het programma. De directieleden hadden de lunch net gekregen, dus Sidonia had wel even de tijd en de rust om zelf te gaan lunchen. Na anderhalf uur zou er weer verder vergaderd worden met belangrijke personen en hoge piefen. 

Ze toverde haar lunchsalade uit de koelkast en ging aan de grote tafel zitten. De meesten waren het kantoor ontvlucht, want Martin in combinatie met een aantal belangrijke vergaderingen was niet een hele fijne combinatie. Sidonia had een zodanige band met haar baas dat ze hem ook tot een goede orde kon roepen wanneer dit nodig was. En daarbij had zij niet de luxe om dan het kantoor te ontvluchten. 

Terwijl Sidonia bezig was met haar lunch voor te bereiden en te bedenken wat ze die avond dan maar zou doen met de vrije tijd, kwamen Cerise en Margaritha haar kant opgelopen. 

"Sidonia, wat zeg jij van een gratis etentje vanavond?"

De vraag van Cerise kwam zo onverwacht, dat Sidonia zich verschrikt omdraaide. Ze had voorlopig niemand verwacht op het kantoor, al helemaal geen vraag van een collega die ineens naast haar stond. 

"Gratis etentje?" herhaalde Sidonia verbaasd toen ze eenmaal bekomen was van de schrik. "Hoe bedoel je?"

Cerise glimlachte. "Dat is het voordeel als je voor het culinaire gedeelte van een krant werkt. Je mag zo nu en dan gratis eten tegen een verkapte reclame stukje. Natuurlijk nog wel waarheidsgetrouw, ik ga niet tegen de lezers zeggen dat iets lekker is terwijl het verschrikkelijk was." Ze ging zitten aan de lange, houten tafel en keek Sidonia aan. "Dus, wat zeg je ervan? Jij bent de eerste die ik tegenkom om te vragen en ik mag iemand meenemen."

Sidonia keek verbaasd naar Margaritha, die tegelijkertijd met Cerise naar de tafel kwam lopen. "Ik heb al een afspraak staan met Eric. Wij gaan samen ergens eten en daarna naar 'De Kersenbloesem' om de week af te sluiten."

'De Kersenbloesem' was een café waar de medewerkers van het kantoor regelmatig kwamen. Voor velen was het nu ook een soort stamkroeg geworden. 

Sidonia nam haar salade mee naar de tafel en ging tegenover Cerise zitten. "Waarom ook niet, de kinderen zijn een paar dagen weg, dus ik heb geen plannen vanavond."

Margaritha en Cerise keken elkaar aan voordat ze weer naar Sidonia keken. "Jij hebt het rijk voor jezelf en je hebt geen plannen gemaakt? Niet lekker op pad alleen of iets dergelijks?" vroeg Cerise verbaasd. 

"En wat zou ik dan in mijn eentje moeten doen? Het laatste waar ik momenteel zin in heb, is om op 'mannenjacht' te gaan."

"Je mag van ons ook op vrouwenjacht." zei Cerise terwijl ze haar schouders ophaalde. "Maar, ik ben blij dat je nog geen plannen had. Dat betekent dat ik een 'plus-one' heb voor het etentje vanavond. Ik kom je om half zeven ophalen. En 'dress to impress' is een must hier."

Haar vork met salade bleef halverwege richting haar mond hangen. "Hoeveel sterren heeft dat restaurant dan?" vroeg Sidonia verbaasd. 

"De chef heeft er al twee op zijn naam staan en het gerucht gaat dat er nog wel een bij zal komen. Het restaurant zelf is splinter nieuw en dat is dus ook de reden dat ik ben gevraagd om te komen. Publiciteit is alles en goede publiciteit is nog meer waard."

En zo zag het er naar uit dat wat begon als een zeer chaotische dag, zou gaan eindigen als een hele bijzondere avond. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten