dinsdag 18 april 2023

Behind Behind the scenes - De nieuwe secretaresse

 Op het moment dat Sidonia kennis maakte met het team, leek Ricardo haar toch al te kennen. Hoe heeft hij er voor gezorgd dat hij het een en ander van haar wist?

Behind Behind the scenes
Ricardo op onderzoek (Voor intro Kantoor)

Hij vond het niet heel vreselijk, maar een bezoek aan de set van een tv-serie waarvan nog niet bekend is hoe lang het ooit gaat houden, was niet altijd zijn sterkste punt. Hij ging liever op pad, achter de laatste nieuwtjes aan. En niet een soort verkapte reclame blog maken. 

Goed, Martin bedoelde het nooit zo en hij mocht altijd eerlijk blijven, maar Ricardo ging toch liever op pad dan dat hij dit soort adverterende stukjes moest maken. Maar ja, in deze tijd leek het wel alsof het de enige manier was om aan geld voor de krant te komen. 

"Goedemiddag, Ricardo, hoe was de set?"

Ricardo ging achter zijn schermen zitten en keek langs zijn scherm heen. Zijn overbuurvrouw met paars haar gaf hem een grote glimlach. "Waarom was jij niet gestuurd? Jij doet cultuur. En waarom is jouw haar paars, Violet?"

"Wees blij dat je geen puberdochter hebt." was het antwoord en Violet keek even naar haar scherm. "Omdat het onder 'entertainment' valt, Ricardo. Tv is jouw ding en theater de mijne. Evenals musea en het filmhuis. Iets met smaak."

Nog voor Ricardo kon protesteren, kwam Samantha naast hem zitten. Zij was met hem mee geweest om foto's te maken van de cast en de set. Nu was het tijd om de juiste foto's uit te zoeken voor het artikel. "Heeft iemand Martin trouwens gezien? Ik krijg bijna het idee dat het hoeveelheid papierwerk hoger begint te worden in zijn kantoor."

"Het digitale 'papierwerk'?" vroeg Violet met een glimlach. "Ik geloof dat hij weer eens een vergadering had. Hoeveel vergaderingen kan een man op een dag hebben?"

"Hij heeft een secretaresse nodig." zei Samantha met een zucht. "Het liefst eentje die niet ingewerkt hoeft te worden en het liefst ook goed past in het team."

"Dat komt ook goed." klonk er ineens en het team draaide zich om naar de stem. Daar stond Marina, de vrouw van Martin. Sinds Martin het zo druk had op kantoor, wilde ze nog wel eens langs komen om er voor te zorgen dat hij dan in ieder geval op tijd thuis zou zijn. "Martin is als het goed is nu aan de lijn met zijn nieuwe secretaresse. Hopelijk kan ze binnenkort beginnen."

Ricardo spitste zijn oren. Een nieuwe collega? Dat zou betekenen dat hij op onderzoek kon gaan. Hij zou dat artikel van de tv serie wel op tijd af krijgen, dit was belangrijker. "Wie is het?"

Marina schudde glimlachend haar hoofd. "Je bent onverbeterlijk, Ricardo. Haar naam is Sidonia van Stiefrijke. Zij was ook op het feest van Martin. Ik heb toen al even met haar kunnen praten. Ze kwam op mij over als een vrouw die van aanpakken weet en snel dingen oppakt."

"De vriendin van Lambik?" klonk er en Margaritha liep naar de groep toe. "Ik wist niet dat ze een secretaresse was."

"Wie?" vroeg Samantha en ze keek naar Ricardo.

Ricardo wist over het algemeen wel hoe iedere collega heette en wat de bijzondere feitjes was van deze persoon. "Lambik schrijft columns voor Christina. Over het algemeen over verre reizen. Hij is regelmatig op pad, maar ik heb hem wel eens hier gezien op kantoor. Ik denk dat ik die Sidonia dan wel gezien heb op het feest. Lange dunne blonde dame in een zwarte jurk als ik me goed herinner. Ik wist alleen niet dat Lambik een vriendin had."

Margaritha grinnikte. "Dat was ook even mijn gedachte, maar ze is een goede vriendin van Lambik. Al dacht ik toch even een gevoel te krijgen van een bepaalde chemie tussen die twee."

Ricardo begon na te denken. Hij had niet veel met Lambik gesproken, hij kende hem ook niet zo goed. Maar ook hij had wel iets gemerkt aan Sidonia en Lambik. "Nu je het zo zegt. Het leek inderdaad wel of er iets was tussen die twee. Denk je dat ze wat voor hem voelde?"

Violet zuchtte diep, Margaritha schudde lachend haar hoofd en Marina keek hem streng aan. "Als het maar laat om het aan haar te vragen op het moment dat die vrouw hier een voet over de drempel zet."

"Als werknemers van Martin is het onze plicht om te kijken dat hij wel de juiste persoon aanneemt voor de baan!" zei Ricardo met een grote glimlach. 

Samantha keek hem verbaasd aan. "En wat heeft haar relatie er dan mee te maken?"

"Als ze een relatie heeft met iemand die hier al werkt, dan kunnen er conflicten ontstaan. Dat is het laatste wat we willen op de vloer." antwoordde Ricardo met een grote glimlach. 

Margaritha rolde met haar ogen. "Ik ga naar de beurs van China kijken, die sluit over een half uurtje." zei ze voor ze naar haar computer liep. 

Marina keek Ricardo indringend aan. "Denk er om, Ricardo. Als ik van Martin te horen krijg dat jij zijn nieuwe secretaresse hebt weten weg te jagen, dan mag jij een jaar lang mijn huis komen schoonmaken. In kostuum."

"Begrepen, mevrouw."

Ricardo wist ook beter dan Marina in het harnas te jagen. Want zij voegde haar daad echt bij haar woord. En aangezien Marina en Martin in een vrij groot huis wonen, zag Ricardo het toch echt niet zitten om het een jaar lang te moeten schoonmaken.

"Kom, Ric," begon Samantha en ze keek hem aan, "laten we eerst het artikel afmaken en dan kan je altijd nog achtergrond onderzoek doen naar Sidonia."

"Goed." klonk het met een diepe zucht. "Laten we dit artikel maar afmaken."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten